Така е много по-добре! Или пак за вестник Дневник

След приятелското рамо, ударено от Петя от Openly Feminist по повод некоректното използване на терминология, вестник Дневник реагира светкавично в лицето на главния редактор Васил Атанасов и като можете да видите, заглавието на статията беше коригирано. И нещата не приключиха дотам!

Повече за бързата реакция, професионализма и изключително доброто отношение можете да прочетете при Петя, защото не бих желала да повтарям, пък и не мога да го кажа толкова добре, но съм изключително приятно изненадана.

Подобни случки са положителен пример за съществуването на нормални медии в България, а подкрепата на Openly Feminist е изключително ценна за нас, не само в случая, но и за промяната на обществените нагласи по отношение на жените и гей хората у нас (и разбира се в частност, лесбийките).

Вестникът публикува в същия ден още една статия, касаеща ЛГБТ въпроси и която е написана много добре.

Днес пък в Дневник се появи и фотогалерия от Сан Франциско със снимки от първите дни, в които гей двойки сключват брак.

Вестник Дневник, заедно с другите издания на Икономедия към настоящия момент са българските медии, които най-вярно и обективно представят ЛГБТ проблематиката у нас. Бих си пожелала да има и повече коментари и анализи, освен новини и се надявам, че това скоро ще стане.

Advertisements
Explore posts in the same categories: lgbt, media, misc

Етикети: , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

4 Коментари на “Така е много по-добре! Или пак за вестник Дневник”

 1. musha-busha Says:

  „Капитал”, „Дневник” и „Дума” са най-толерантните вестници за 2007 година, според мониторинговия доклад на БГО Джемини. Най-коректни се оказаха „Капитал” /без негативни публикации/, „Дневник” и „Дума”, а относително толерантни са „Сега” и „Новинар” поради големия брой публикувани неутрални материали и липсата на много обидни коментари и отделни изрази.

 2. Stalik Says:

  Аз за съжаление не мога да похваля „Санома Блясък“, които в последния брой на блясък обясняват за „меки китки“ и „хомосексуалисти“ сред дизайнерите в статия, предназначена известните лесбо двойки в шоубизнеса. Написах им доста мил мейл с малки забележки, но за моя огромна изненада не получих абсолютно никакъв отговор. За тяхно съжаление няма да ги оставя на мира… :)

 3. girlsgonewise Says:

  муша-буша, аз четох мониторинга на медиите на Джемини и мога да кажа, че това са и моите наблюдения като цяло. Това разбира се, не означава, че няма да сигнализираме, когато се появи някоя обида, идиотщина или просто некоректност. Иска ми се обаче вестниците не само да пускат новини, но и да анализират. Предполагам, че някой ден и това ще стане.
  Иначе априлският брой на списание Едно беше посветен на хомосексуалността и се получи много добре.

  Сталик, ако искаш, можеш да споделиш броя на списанието и мейла, на който си писал, за да изпратим и ние писма. Току-виж накрая има ефект.
  Решили сме, че е време да започнем кампании с писма, защото медиите у нас живеят в изключително комфортна среда и не осъзнават, когато не са коректни.
  Това важи не само за медии, момичета сезират институции за потенциално опасни обяви за работа, както и за дискриминиращи такива. Май на много хора им е писнало.


 4. Така, така! Ако искаме нещо да се промени в тази страна, ние трябва веднага да реагираме. Решително и смело!


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: