Кръгла маса на 30ти юни по ЛГБТ въпроси

БГО Джемини организира на 30ти юни кръгла маса за положението на ЛГБТ хората у нас. По-долу ще пусна текста на поканата. За съжаление няма да мога да присъствам (вероятно, мога да пробвам нещо), защото е в работен ден, но който има някакви идеи, мисли и съображения, пък и може да се откопчи от работа, е добре да присъства. Хубаво е да има различни погледи, защото е лесно да мърморим под нос и да не се съгласяваме с Джемини например.

Ок, има много неща за оправяне и в организацията, и в държавата, има още много организации за създаване, в крайна сметка в католическа Полша има 30 действащи, но само с действия могат да се оправят нещата. Да философстваш отсрани явно ни е народностна черта, в тоя кюп слагам себе си, добре ми беше да си клатя краката няколко години, но положението започва да става нетърпимо.

Така че:

„С настоящото учтиво Ви каним на дискусия под формата на кръгла маса за положението на ЛГБТ у нас. Целта на кръглата маса е да се направи преглед на положението на сексуалните малцинства в България и практическото измерение на европейското и национално законодателство в сферата на равните възможности и недискриминацията. В дискусията ще участват представители на неправителствени организации и средни училища в България. На срещата е поканен доц. Даниел Вълчев, Министър на образованието и науката, който да представи становището и стратегията за приобщаване на Министерство на образованието и науката. Поканен е и Н. Пр. Вилем ван Ее, посланик на Кралство Холандия в България.

На срещата ще обсъдим и въпросите на дискриминацията на база сексуална ориентация, увреждане и ромски етнос в училище и сферата на образованието и възможни решения и план за съвместни действия, които ще бъдат представени на МОН, инспекторатите и ръководството на средните училища в България. По време на срещата БГО „Джемини” ще представи и резултатите от изпълнението на училищния си проект „Оглушителна тишина: случаят в моето училище”. Също така, целта на срещата е да обсъдим възможности за съвместни действия за овластяване на ЛГБТ.

Обръщаме се към Вас с покана за участие в дискусията. Срещата ще се проведе на 30 юни 2008 г., понеделник, от 10:00 до 15:00 часа в хотел „Шипка” в гр. София. Моля за потвърждение на Вашето участие на електронна поща office@bgogemini.org или на тел. 02/987 68 72.“

Advertisements
Explore posts in the same categories: activity, human rights, lgbt, view

Етикети: , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: