Недостойно поведение от страна на БТА

По повод дадената днес пресконференция от Български Национален Съюз под надслов „БНС срещу хомосексуализма и педофилията“ екипът на блога изразява своето огромно възмущение от факта, че институция като БТА е превърната в съучастник на престъпление, дискриминация и грубо погазване на правата на голяма група български граждани.

Не смятаме, че е редно парите на българските данъкоплатци, които се използват за „целеви средства от държавния бюджет, отпускани на БТА“ да се използват за дейности, уронващи престижа на България и на една от най-старите институции у нас.

И ако правото на сдружаване и свободата на словото са гарантирани на всеки един гражданин на България, то същите закони забраняват и санкционират извършването на престъпления.

В тази връзка изпратихме писмо до Генералния директор на БТА Максим Минчев с копие до Комисията за защита от дискриминация и медии, с надеждата първо, да бъдат санкционирани виновните за престъпните действия, и второ – подобни неща да не случват повече у нас.

Прави също така впечатление отразяването на случая в медиите, които не осъждат по никакъв начин извършеното, както и не предлагат коментар и анализ на събития, които във всяка една друга европейска държава биха предизвикали скандал и оставки.

И накрая – освен престъпния характер на пресконференцията, смятаме, че използваният изказ от страна на БНС е уронващ престижа на БТА, за която подобно нещо е недопустимо. Ако махленският език е приемлив в кварталната градинка, от най-старата телеграфна агенция на Балканите се очаква нещо повече.

Explore posts in the same categories: activity, human rights, lgbt

Етикети: , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

2 коментара в “Недостойно поведение от страна на БТА”

  1. musha-busha Says:

    Преварихте ни с писмата:) Ние изпратихме жалби до Прокуратура на Република България, Столична община, Комисия по правата на човека и вероизповеданията в НС, Комисия за защита от дискриминация, Национален Омбудсман, Етична комисия на българските медии. Писахме и до БТА с искане БТА публично да се дистанцира от идеологията, пропагандирана от Боян Расате и БНС и вбъдеще да не дава гласност на противозаконни и насаждащи омраза към гражданите на България, мероприятия. Изпратихме и писмо до хотел Рила с искане да ръководството на хотел „Рила” да се дистанцира от идеологията, пропагандирана от Боян Расате и БНС и да не домакинства техни мероприятия.

  2. girlsgonewise Says:

    Чудесно! Ние продължаваме да разпращаме писма, нищо че засега няма реакция.


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s


%d блогъра харесват това: