За предаването вчера по re:tv

Вчера по re:tv се получи много добро предаване. Адв. Маргарита Илиева, зам. председател на БХК обясни законовите страни на проблема с хомофобските действия и кампании, както и че са сезирали вече КЗД по повод призивите за насилие във форума на вестник „Атака“. Не съм специалист, така че не мога да предам добре думите и, но тя надълго и нашироко се изказа доколко са допустими у нас подобни действия (никак, според българското законодателство), както и че словото на омразата не влиза в свободата на словото. Призивите за насилие пък са си направо за прокуратурата, на която също ще и се наложи да вземе отношение.

Дим Дуков също общо-взето каза добри неща, както и че фондация „Куиър“ (явно съществуваща) днес ще внесе жалба в КЗД по повод кампанията на БНС. Една вметка от мен – за парад не се изпращат писмени покани, със златничък, релефен печат. Такива – за Руския бал.

Имаше и други интересни неща, г-н Бедров беше много добър, както обикновено. Той спомена също така, че представител на КЗД е отказъл да се яви в предаването, защото там явно цари „объркване“. Това, разбира се, не е изненада за никого, при условие, че там назначават политически отломки, на които трябва да се намери топло местенце, но мисля да си пораздвижат затлъстелите задни части. Днес ще им пратим нов хабер, да имат с какво да се занимават.

Забелязвам, че и повечето сериозни медии са явно „объркани“.

Следете в архива на re:tv за запис, заслужава си.

П.С. Хубаво е, че последните дни се появиха различни лица, на различни места.

Explore posts in the same categories: activity, human rights, lgbt, media, view

Етикети: , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

2 коментара в “За предаването вчера по re:tv”

  1. Chris Says:

    Слушах телефонното включаве на Кемап Еюп – председателя на комисията за защита от дискриминация по време на сутрешен блок в радио Хоризонт. Останах с впечатление, че не взима на сериозно заплахите и дискриминационните изказвания на Расате. Повтаряше, че трябва да има дискусия, което е добре, но дискусията в момента я има и без намесета на Комисията, от тях се очаква да вземат мерки съобразно делигираните им от закона права. Чудно ми е някой сезирал ли е Комисията по въпросите и дали ако има повече сигнали това би ги накарало да действат по някакъв начин?

  2. girlsgonewise Says:

    Тази комисия е супер неадекватна, просто да полудее човек. Иначе Джемини са внесли жалба, днес и Куиър трябваше да внасят, отделно ние писахме писмо до тях с копия до кой ли не, но засега те са „объркани“.
    Всеки, който иска, може да разпраща писма, ние все пак сме граждани на тази държава, дано като ги залеем, някой да си размърда д-то. Информирани са и доста европейски институции и НПО-та, и те ще натиснат оттам, че то иначе явно у нас не става.


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s


%d блогъра харесват това: