Парадът остава по първоначалния маршрут!

Току-що в сайта на Джемини се появи официално съобщение, че прайд прада, предвиден за утре, остава по първоначално предвидения маршрут:

Съгласно последната заповед на Кмета на София, Ви очакваме в 16:30 на Моста на влюбените, зад НДК.

Колоната на шествието ще се движи по десния тротоар на обявения и съгласуван със Столична община маршрут. Призоваваме участниците да не отговарят на провокации, да не предизвикват опонентите и да не участват в конфронтация. Съветваме участниците да не се отделят от колоната на шествието, за да не се излагат на допълнителен риск и да не създават предпоставки за нарушаване на обществения ред. Колоната на шествието ще се движи единствено по пешеходните алеи и тротоара, без да спира свободното движение на МПС.

Мероприятието е съгласувано и със Столична дирекция Полиция, като охранителна полиция ще съпровожда колоната по целия маршрут. Шествието е медицински обезпечено с линейка на Клиники „Торакс”.

Изразяме благодарност към Кмета Борисов и Столична община за постигнатият консенсус и проявено разбиране към организаторите.

А ние пък изразяваме благодарност на всички, които помогнаха да се запази законността и парада да не изгуби своя смисъл.

Вижте и тук, в Openly Feminist.

Explore posts in the same categories: activity, human rights, lgbt, media

Етикети: , , , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

4 коментара в “Парадът остава по първоначалния маршрут!”


 1. YEEEEAH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

 2. musha-busha Says:

  Преди седмица това събитие беше просто „гей-прайд”. Тази седмица станахме свидетели на нечувано досега посегателство към свободата и достойнството на една социална група в България, с нищо по-лоша, нито по-добра от всяка друга. Обикновеният човек, който не споделя противоречивите със законността си прокламации на националистите, беше наречен „малоумник”. Вече цяла седмица сме свидетели на откровен фашизъм и призиви за геноцид. Това се случва през 2008 година, в България – държавата, горда, че единствена в Европа е защитила евреите си по време на Втората световна война.

  Преди седмица това беше просто „гей-прайд”, но седмица по-късно това е гражданската позиция на всеки от наречените „малоумници”, който не иска ТОВА да е неговата България, в която ксенофобията, омразата и насилието да са ежедневие. Вече няма никакво значение дали сте ЗА или ПРОТИВ гей-каузата принципно, а дали искате и след утре да живеете, работите и гледате децата си тук, където в национален ефир сте обиждани и омразата е издигната в общоприета морална ценност.

 3. Selene Says:

  Бтв, ще минава ли последно през Любен Каравелов?

 4. girlsgonewise Says:

  Ами да, там ще завърши.


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s


%d блогъра харесват това: