Финансова равносметка след парада

Пускам ви съобщението, излязло вчера на сайта на Джемини, което се явява един вид като обяснение, с което да се спрат спекулациите от куцото, кьоравото (Минчев, теб визирам, нали знаеш оня разказ на Алеко „Пази, Боже…“) и сакатото около финансирането на парада:

Вече всички знаете как протече прайдът „Аз и моето семейство”, но тепърва започват равносметките и научените уроци. Заради всеки следващ прайд, фестивал, шествие, информационна кампания и друго, уроците, които всички ние научихме от организацията и провеждането му ще бъдат полезни не само на БГО „Джемини”, но и на всяка друга организация, група или просто хора, които искат да организират някаква дейност за ЛГБТ каузата.

Този прайд струваше на всички нас много емоции, страхове, притеснения и надежда, но и лични средства. Пишем това писмо, защото всички ние, на които този прайд струваше три седмици безсъние, физическо изтощение, лични средства и много, много притеснения, сме възмутени от спекулациите за това колко е струвало това събитие и как са били осигурени средствата.

Прайдът се подготви от група от десетина души, повечето доброволци, неангажирани с която и да е организация, но съпричастни с каузата. Разходите около прайда възлизат на 1 810.34 лв.

Нито един от посочените разходи не са покрити от организацията, тъй като БГО „Джемини” разполага само с програмни средства за изпълнение на две текущи програми.

Апелираме към всички, съпричастни към идеите на Похода за равенство „Аз и моето семейство”, които желаят, да помогнат да покрием разходите около Прайда и задълженията към Столичната дирекция на полицията, осигурила охраната на шествието на 28 юни! Можете да направите това по банков път или в брой в офиса на организацията (тел. 02/ 987 68 72, бул. „Васил Левски“ 3, София)

Банковата сметка на организацията е:

Име на банка: Обединена Българска Банка, Клон „Фритьоф Нансен”
BIC: UBBSBGSF
Титуляр: БГО „Джемини“
Сметка в лева: BG75UBBS78201016228229

Надяваме се, че всеки участник в Прайда осъзна необходимостта от полицейско присъствие. Имайте предвид, че най-голямата сума е за наетата допълнителна охрана (26 полицаи, които заявихме преди самото събитие да ни съпровождат през цялото време), но за прайда бяха ангажирани 200 униформени, за които не плащаме, тъй като сме граждани на България. Благодарение на своевременните и адекватни мерки, които органите на реда взеха, няма пострадали. Опазването на обществения ред и сигурността на участниците обаче има своята цена.

Благодарим Ви предварително за разбирането и всяка подкрепа!

Аксиния Генчева, Петър Георгиев, колеги и приятели на БГО „Джемини”

Е, ние лично смятаме да помогем, първо, защото взехме участие в парада, и второ, дори да не бяхме участвали, това е събитие, което ни засяга като част от ЛГБТ общността в България.

Но, като данъкоплатец на тази държава искам да знам защо два пъти трябва да плащаме за едно и също??? И това няма нищо общо с гей, куиър и джендър проблематиката!!! Дори членът на Европейския Парламент Сирпа Пиетикаинен попита “Но въпросът е защо охраната трябва да се плаща от организаторите? Да се чувстваш сигурен и защитен е задължение на полицията и и службите по сигурността.” Въпроси…

Advertisements
Explore posts in the same categories: activity, human rights, lgbt, view

Етикети: , , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: