Капитал най-сетне прояви интерес

Днешният Капитал се отстармва с цели четири статии (статии и карета) след резила от миналата седмица, когато освен, че не заеха никаква позиция по въпрос, който беше стигнал даже до БПЦ, но и публикуваха една крайно жалка и дискриминативна карикатура (бая си пописахме писма, доста епистоларна седмица се получи), която на цялата липса на реакция дойде като единствен коментар на вестника, и то какъв!

Тази седмица обаче имаме следните четири статии: С 25 години назад, на Веселин Димитров, Общество на подмяната, редакционно, Пъстро парти и малко размсъл на Ирина Лазарова за парада в Берлин.

И о, изненада – икономически анализ на Ивайло Николов за икономиката на хомосексуалните семейства „Вкъщи, след парада„. Това, което ми хареса в тази статия е, че липсва дебата да има или няма еднополово семейство, защото априори е прието, че неговото съществуване е нещо нормално, а легализирането му е просто въпрос на време в цивилизованите страни. Иначе доста интересни данни, които не съм сигурна дали са съвсем верни в частта за доходите на лесбийките, които веднъж като жени,втори път като гей жени са дискриминирани и дори на мъжки позицци получават по-малко от мъжете. А пък за по-буч изглеждащите от тях намирането на престижна и добре платена работа е много трудно. Както и да е, ще ми е интересно у нас да се проведе изследване върху образователния ценз, професиите и доходите на ЛГБТ хората.

Иначе, статиите са написани по-скоро в положителен тон, а в коментара съвсем правилно се отбелязва, че „А походът на „различните“ трябваше да покаже, че една група хора се бори за правата си, както се случва по цял свят, и то не от вчера. Истерията обаче до такава степен нажежи най-вече медийното пространство, че до дебат за свободите на хомосексуалните така и не се стигна. И през цялото това време като че ли никой не забеляза, че проблемът на обществото е на една ръка разстояние – при крещящите типове с бръснати глави, към които се присъедини и групата на добре познатите на полицията хулигани от футболните стадиони.“ Вие липсвахте също, нали?

Explore posts in the same categories: human rights, lesbian, media, view

Етикети: , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s


%d блогъра харесват това: