Proposition 8 – реклами

Докато в България още текат дебати „за“ и „против“ фактическото съжителство, с наближаването на ноември страстите в Калифорния се разгорещяват и вече започва рекламна битка „за“ и „против“ приемането и узаконяването на вече известното „Предложение #8“, което цели да отнеме съвсем наскоро дадените права на гей двойките да сключват брак.

Ето някои от рекламите.

Против:

За:

Разликите в тона, намеренията и чистата логика на двете реклами са фрапиращи. В първата реклама, стрейт-двойка, родители на лесбийка, кротко обясняват защо е редно дъщеря им да може да сключи брак. Втората реклама, била тя и аматьорска, се отплесва в някакви яко болни фантазии за брак между мъж и куче. Би било смешно, ако истински хора и политици не се застъпваха за същата кауза.

Междувременно, все повече компании застават срещу приемането на въпросното предложение. Google не са единствени – Pacific Gas & Electric, Levi’s, както и AT&T също са против отнемането на вече дадените права на гей двойките. Levi’s не за пръв път заемат сериозна политическа позиция – още през 40те те отхвърлят расовата сегрегация във фирмата, както и са едни от първите, които предлагат на гей служителите си семейни придобивки.

Според някои, Предложение #8 няма нищо общо с бизнеса, но според много директори, приемането му би означавало загуба на много пари и ценни кадри.

Explore posts in the same categories: activity, human rights, lgbt, media

Етикети: , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

3 коментара в “Proposition 8 – реклами”

 1. Musha Busha Says:

  Ето и бг-активност за новия семеен кодекс:

  „На 2 октомври, от 17:30 до 19:30 часа в градинката пред бившия мавзолей Асоциация „Общество и ценности“ организира митинг-мирен протест, посветен на семейството.

  След като проектът за нов Семеен кодекс премина през Министерския съвет с пълно одобрение, в момента текат дискусиите по първо четене в Народното събрание.

  „Настъпил е решаващият момент, в който ние като граждани сме отговорни да напомним на депутатите, че не е редно да взимат прибързани решения под натиска на морално деградирали лобистки групи, а да вземат предвид преди всичко исканията на гражданското общество.“, казаха от асоциацията.

  В края на месец март Асоциация „Общество и ценности“ остро се противопостави на промените в новия Семеен кодекс с внасяне на петиция, подписана от над 2000 български граждани, в Министерския съвет, Народното събрание и Президенството. През месец април над 20 граждански организации и 2 политически партии отново изпратиха петиция, за да заят, че не са съгласни с предложените промени. През месец август Асоциация „Общество и ценности“ изпрати лично до всеки депутат информационна брошура за последствията от приемането на новия СК.“

  Източник Евангелски вестник – християнски новини и коментари

 2. Eneya Says:

  Защо?
  Защо е тази упоритост в насаждането да идеята, че само „семйството“ (разбирай мъж и жена, които са женени) могат да предават „ценностите“?
  И кои са тези прословути ценности.
  И ако се направи една проверка колко деца в семейства с двама родители, които са женени, ги разбират и спазваттия ценности, какъв ще е резултата?
  Пълна глупост е това.

 3. Musha Busha Says:

  Интересно ми е дали всички протестиращи 1) са сключили църковен брак и 2) колко деца имат. Интересно ми е и дали постят на Великден. Също така, много ми е интересно логиката им да отричат фактическото съжителство, защото нарушава християнските ценности в държава, в която от десетилетия са узаконени разводът и абортът.

  Интересно ми е дали двойките, които нямат деца, по избор или невъзможност, дали смятат себе си за „традиционно“ семейство.

  Изобщо… Без да виждам някакъв смисъл, пиша ОТНОВО на депутатите сега за новия семеен кодекс и докато пиша аргументите в подкрепа на фактическото съжителство, ми се иска да крещя срещу тях. КАКВА аргументация им трябва, мамка им, за да го приемат?


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s


%d блогъра харесват това: