Дуня Хаяли разкри, че е лесбийка

Немската телевизионна водеща Dunja Hayali тази седмица за първи път открито говори пред вестник Експрес за това, че е лесбийка. Интервюто може да се смята за своеобразен coming out, като Дуня засяга и темата за приятелката си Mareike Arning, с която са заедно от година и за плановете им Марайке да се премести в Берлин от Кьолн, където двете се запознават преди пет години.

Дуня Хаяли е родена преди 34 години в Германия, като журналистическата и кариера минава през радио Дойче Веле, Радио Кьолн, телевизия Дойче Веле, а от 2007 година е водеща на сутрешното магазинно предаване на ZDF, с което става и първата жена от етническо малцинство (родителите и са родени в Ирак) – водещ в голяма електронна медия в Германия.

Дуня е втората германска телевизионна журналистка, която открито излиза от дрешника и не крие, че е лесбийка след Anne Will, водеща по това време на Tagesthemen, новинарско предаване, която ноември миналата година публично говори за дългогодишната си връзка Miriam Meckel, университетски преподавател в Санкт Гален и известен медиен експерт. До този момент сексуалността и партньорството на двете е публична тайна, като те заедно дори посещават верчеря при английската кралица през 2004 година. От края на 2007 година Ане Вил хоства собствено шоу, което се радва на изключителна популярност.

Explore posts in the same categories: lesbian, media, misc

Етикети: , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s


%d bloggers like this: