Коментар на Вени Марковски за решението на КЗД (и наш)

Коментар на Вени Марковски в блога му за решението на Комисията за Защита от Дискриминация да санкционира Бойко Борисов за изказване, че „в БСП всички са без морал.“

Въпреки пристрастността си, г-н Марковски съвсем резонно се чуди, защо няма подобно решение за изказването, че „хора с хомосексуални нагласи“ нямат място в управлението на държавата и заключава, че „с такова изказване в Европа, Бойко Борисов щеше да е вече вмирисан политически труп, а не радващ се на благосклонно отношение на медиите герой„.

Дали щеше да е политически труп или не е доста спорно, но със сигурност щяха да последват санкции, които да служат като червен сигнал за всякакви други разбирачи и пишман-политици, които от чист популизъм (и не само) използват езика на омразата.

И пак стигаме до това, че КЗД не си гледа работата. Ако със същата скорост действаше по другите сигнали, както се е задействала при този за изказването на кмета на София, вероятно сега доста медии щяха да се замислят дали да канят хора с прабългарски никове, евангелски фундаменталисти и прочие особи, чието място е другаде, само не и в националния ефир.

И доста други неща, разбира се, просто се хващаме за основното в момента – че ни е отнета възможността за нормален диалог и свободно изказване. А ратниците на това, че у нас свобода на словото ИМА трябва доста да се потрудят, за да намерят доказателства за това. И няма да успеят.

Explore posts in the same categories: activity, human rights, lgbt, view

Етикети: , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s


%d блогъра харесват това: