Айова легализира гей браковете

Докато в България тепърва научаваме що е то дискриминативна реч и осъзнаваме как отношението на медиите влияе върху общественото мнение (добро утро), по света се случват интересни и хубави неща.

Днес Върховният Съд на щата Айова, един от възможно най-консервативните щати в Америка разреши гей-браковете на територията си.

В резюме на решението съдиите заявиха следното: „Ако Айова продължи да ограничава гражданския съюз като такъв единствено между мъж и жена, с това ще нарушава члена за равни права на конституцията на Айова.

Айова е първият американски щат от Средния запад, и един от трите общо на територията на САЩ, който разрешава гей браковете.

Advertisements
Explore posts in the same categories: activity, human rights, lgbt, view

Етикети: , , , , , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

8 Коментари на “Айова легализира гей браковете”

 1. Longanlon Says:

  ебаси, представи си къде стои България по консерватизъм, щом щатът пълен с евангелистки откачалки и реднеци и който не е бил син на нито едни избори от 1921 г. насам, легализира еднополовите бракове преди нас…

 2. girlsgonewise Says:

  мани, мани…

 3. Yana Says:

  Wow, ne go predpolagah tova. Gley sia kvo shte stane obache…

 4. clairey Says:

  Сигурно откачените мормони дори ще го легализират във Юта, преди нашите да признаят че не сме камили астронавти и да открият невероятния факт че хомосексуализъм не е същото като педофилия, колкото и всички сложни съставни чужди думички да си приличат.
  Но това са страхотни новини, и то за такъв щат като Айова! Очакваме протестите и размахването на Библии, разбира се… Тия дни и съдът във Калифорния трябва да каже как така мнозинство от 51% ей така отнема правата на малцинство.

 5. diversamente Says:

  Ами честито им..

 6. oberonbg Says:

  Браво на Айова!

  Само да внеса една малка поправка. Айова далеч не е сред най-консервативните щати. В северната част на средния запад са сравнително либерални. Айова дори в последните няколко избори си беше battleground state в предните няколко избори. В 2000 и 2008 Айова е всъщност синя.

 7. Longanlon Says:

  oberonbg, посипвам си главата с пепел :)


 8. […] утро), по света се случват интересни и хубави неща. Айова легализира гей браковете, също и Швеция също узаконява гей браковете, Стъпка […]


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: