Настоящото Народно Събрание няма да успее да приеме Семейния Кодекс

sydenieto-pravi-silataОт вестник „Дневник“ научаваме, че това Народно Събрание няма да успее да приеме новия Семеен Кодекс и Закона за лобизма поради недостатъчно оставащо време и приоритетност на други законопроекти, като този за ВИК инфраструктурата например, с които със сигурност като за последно ще бъдат уредени „нашите“ хора и интереси.

Плашеща е и новината, че поради това, че няма време да бъде приет новият Семеен кодекс, социалният министър клетото създание Емилия Масларова е обявила, че ще се опита да внесе през депутати поне няколко поправки в действащия, свързани с осиновяванията

От една страна това отлагане е добра новина, тъй като в този парламент идиотските идеи и предложения бяха доста повече от това, което един разумен човек може да понесе, а Семейният Кодекс щеше да се появи като уродливо недоносче. От друга страна обаче, следващото, 41во Народно Събрание може да се окаже с голяма група представители на консервативното дясно и ретроградното крайно ляво или, още по-лош вариант – немалко на брой депутати от Атака и БНС (и един да е вътре, пак е много).

Все пак, ако гледаме позитивно на нещата – от сегашната ситуация като че ли не може да има по-лоша. До голяма степен и от нас, всички заинтересовани (не само ЛГБТ, но и хората и групите, които се занимават с деца, осиновявания, човешки права) да има най-сетне истински, нормален, недискриминативен Семеен Кодекс зависи да успеем да се преборим.

Понякога е добре да си припомняме надписа, който бащите на Третата българска държава са избрали да краси сградата на органа, който упражнява законодателната власт у нас.

Explore posts in the same categories: human rights, lgbt, view

Етикети: , , , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

6 коментара в “Настоящото Народно Събрание няма да успее да приеме Семейния Кодекс”

 1. Дарина Says:

  От една страна е добре, че от сегашното народно събрание нищо хубаво не очаквам. Лошото е, че очаквам Атака да стане по-сериозна парламентарна сила – виждам дори между моите познати все повече техни симаптизанти, които виждат във Волен Сидеров поредния месия и нищо не може да ги разубеди. Той е един вид „алтернативен месия“ за тези, които нямат доверие на Бойко Борисов.

 2. kyky_pyky Says:

  Това ми звучи като вица за песимиста и оптимиста:
  Песимиста: – От това, по-лошо не може да стане!
  Оптимиста: – Може, може …
  Една молба – мислете, преди да гласувате :)

 3. Дарина Says:

  И на мене първата ми мисъл беше за този виц.

 4. bobo Says:

  За кого да гласувам????? Наистина не виждам нито една политическа сила, нито една личност, която ми импонира и която смята, че гражданските ми права не са мираж и не се държи по начина не-ме-занимавайте-с-глупости-сега-е-криза-хората-нямат-пари-за-хляб. Няма важни и по-малко важни проблеми!

 5. Eneya Says:

  Светлината в края на тунела, песимиста, оптимиста, реалиста и машиниста дето се чуди какво правят трима идиоти на релсите. :)

 6. maria Says:

  Не знам, обаче като гледам какво е положението, май едниствената партия, която заема що-годе нормална позици относно правата на малцинствата е … ДПС…


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s


%d блогъра харесват това: