14ти януари, зима 2009та

По-редно е да е лето 2009та в заглавието, но при тези минусови температури и безгазов клинч това звучи малко смешно. А тази зима е на път да се превърне в поредната зима на нашето недоволство, почти като преди 12 години по това време.

Утре хората около този блог, една ведра (лесбо) дружинка ще е пред Народното събрание в 11,00 часа точно.

Защо? Корупция, спрени еврофондове, клиентелизъм, шуробаджанащина, неизвършени реформи в образованието и здравеопазването, енергийна зависимост, мутри, ченгета, срам и така нататък… Неща, които вече не само се виждат с просто око, но ни удрят през лицата до кръв, сополи и сълзи.

И още! Защото тези хора позволиха (със сигурност не без причина) легитимацията на крайно десни, националистически, фашизирани и лумпенизирани групировки и партии да се легитимират, да имат свои телевизии, шествия, форуми, сайтове и вестници, да тероризират гражданите на държавата без каквато и да е било санкция, да извършват престъпления против Конституцията и законите на България. Защото през 2009та е срамно в европейска държава да се развяват свастики, да маршируват кафяви гвардии и да се убиват хора. И така нататък.

Влязохте твърде навътре. Стига!

Explore posts in the same categories: activity, human rights

10 коментара в “14ти януари, зима 2009та”

  1. kyky_pyky Says:

    Уви, същите тези мушмуроци провалиха протеста.

  2. musha busha Says:

    Живи ли сте, момичета? Пишете!

  3. girlsgonewise Says:

    Живи, живи.
    Тоя Боян Станков и подобните му ако ми паднат, просто…
    Платени фашизоидо-комуноиди.

  4. Нормален гражданин Says:

    http://balthazar-ivanovich.blogspot.com/2009/01/28.html
    Повод за размисъл

  5. mogilino Says:

    Разкажете какво стана.

  6. girlsgonewise Says:

    Ами стана това, че се събраха много нормални хора с едно искане – промяна на съществуващото политическо статукво, а сред тях една групичка платени мекерета, сред които хората на Расате, любимия милицонер и играч на сегашната власт и скинарите, представящи се за „спортни фенове“. Последните около два часа мятаха и създава безредици, докато ги снимаха всички медии, после, като иницааторите на провокациите прецениха, че вече всички са повярвали и че имад достатъчно снимков материал, че това е хулигански, фашистки протест пуснаха полицията срещу тълпата.
    Един такъв лумпен върви 300 лева към момента.
    Но нещата още не са приключили, не…

  7. delinkuent Says:

    предложение за план за моментална промяна на статуквото в процеса на протестите:
    Събралите се анти/социални групи правят жива верига около парламента, носят си провизии и палатки и отказват да се разотидат и да пуснат депутатите навън докато не се събере цялото парламентарно войнство(поне да има кворум), докато не: (1) излъчат референдум за смяна на избирателната система според Закона за допитване до народа, 2) докато не променят Закона за партиите, (3) или докато не гласуват (с или без референдум) моментално и самоволно промяна на изберателната система от пропорционална в мажоритарна.
    Ако ще се прави преврат (не просто протест – това са различни неща), стратегически най-добре е да бъдат използвани тези, които са вътре в момента, за да свършат работата преди да дойде следващият кюп политици. Защото доколкото разбирам – и в крайна сметка и аз съм за това – идеята е смяна на политическата класа през промяна на политическата система и партийния закон + мажоритарно гласуване. В противен случай това, което се случва в момента, ще си остане добро пожелание за промяна и характерът на този протест няма да промени НИЩО.


  8. […] delinkuent, проникновен както обикновено: […]

  9. kassitra Says:

    аз лично съм за смяна на формата на държавно управление / не само на избирателната/ – настоящата за почти 20 години показа само едно – че е неефективна.

    А решението за референдум – като инструмент за допитване до народа -съвсем умишлено е оставено в ръцете на тези, които никога не биха имали /лична/ полза от него.

    факт.


Вашият коментар