Майкъл Кешман разкритикува новоизбрания председател на Общото събрание на ООН

Michael_CashmanНовоизбраният председател на Общото събрание на ООН беше разкритикуван, след като определи хомосексуалността като „неприемлива“.

Либиецът Али Абдуссалам Треки произнесе реч при откриването на 64тото Общо събрание на ООН на 15 септември, по време на която направи стряскащи коментари. Когато бе попитан относно резолюцията на ООН, която призовава към универсална декриминализация на хомосексуалността, той отговори „Този въпрос е много специален. Като мюсюлманин, аз не подкрепям подобно решение“.

Майкъл Кешман, президент на интергрупата за ЛГБТ права към Европейския парламент предложи на Треки да преосмисли коментарите си. Кешман също така описа забележките на Треки като „абсолютно неприемливи“ и го подкани „да говори с гласа на тези, които нямат глас, и да забрави за религиозните си възгледи“, като му припомни, че „е там, за да защити принципите на Обединените Нации, аtreki това включва и Универсалната декларация за човешките права, приета през 1948, както и всичките нейни следващи поправки и споразумения, включително и тези, касаещи човешките права на ЛГБТ хората“.

Резолюцията на ООН в полза на универсалната декриминализация на хомосексуалността бе приета миналия декември след като 66 страни-членки се съгласиха с нея.

Тя все още е обект на много спорове, и се изправи срещу силна опозиция от страна на много лидери, които я предизвикаха със свои изявления, заклеймяващи хомосексуалността.

Explore posts in the same categories: human rights, lgbt

Етикети: , , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

One Comment в “Майкъл Кешман разкритикува новоизбрания председател на Общото събрание на ООН”

  1. lingvosearch Says:

    хм, хм, тука има една статия върху мюсюлманите и възможността им да са част от демократичното общество, макар че не съм много съгласна с общото критикуване на мултикултурализма

    http://www.kultura.bg/bg/article/view/16125


Вашият коментар